Twój własny kawałek luksusu czyli działka u styku morza, jeziora i lasu

Wymarzona działka nad morzem, która spełni nasze nawet najbardziej wygórowane i zróżnicowane oczekiwania, dostępna jest teraz na wyciągniecie ręki! O urokach położonej na mierzei dzielnicy Mielna oraz o jej potencjale inwestycyjnym i rekreacyjnym opowie Bartosz Antos z portalu www.mielnomarina.pl.

O Mielno Marina

Wyobraź sobie, że spoglądasz przez okno swojego, prywatnego domku nad morzem i widzisz piękne, spokojne jezioro, malowniczy las, a z oddali dobiega rytmiczny i kojący szum bałtyckich fal. Wyobraź też sobie, że na własnym molo cumujesz łódkę, podziwiasz zachodzące słońce, a od najbliższej plaży dzieli Cię kilkuminutowy spacer. Czy marzenia nie zaprowadziły nas za daleko? Jak pokazuje przykład działek zlokalizowanych w dzielnicy Mielna na mierzei wcale nie! To wszystko (a nawet więcej) zapewni rekreacyjny i inwestycyjny potencjał działek u styku morza, jeziora, w sąsiedztwie lasu, nieopodal jednego z najpopularniejszych nadmorskich kurortów, czyli Mielno Marina by Saveinvest.

Mielno Marina by Saveinvest to wyjątkowy kompleks działek budowlanych położonych w prestiżowej dzielnicy Mielna. Do osiedla przynależeć będzie prywatne molo z pomostem do zacumowania łodzi. Działki zostaną w pełni uzbrojone i wyposażone w przyłącza wszystkich niezbędnych mediów – wody, prądu, gazu i kanalizacji. Drogi wewnętrzne będą wyłożone kostką brukową. Wokół jeziora poprowadzona zostanie ścieżka spacerowa, a bezpośrednio przy kompleksie wybudowane zostanie prywatne molo z promenadą spacerową i mariną do zacumowania żaglówek. To prestiżowe, kameralne osiedle posiadać będzie recepcję i ochronę, a dostęp do obiektu będzie możliwy przez dwie bramy wjazdowe.

Unikatowa lokalizacja

Lokalizacja między dwoma dużymi zbiornikami wodnymi (morzem Bałtyckim i Jeziorem Jamno) oraz sąsiedztwo lasu sprawia, że okolica jest nie tylko niezwykle urokliwa, ale również ma prozdrowotny mikroklimat i jeszcze więcej leczniczego jodu. Wyjątkowo świeże powietrze sprawia, że nasz organizm bardzo szybko się regeneruje, a rozległe piaszczyste plaże i ścieżki pieszo-rowerowe sprzyjają relaksującym spacerom wczasowiczów.

Gdy będziemy mieć już dość plażowania i zmęczy nas szum morza możemy wybrać jedną z licznych, czekających na nas atrakcji: żeglować łódkami po jeziorze, poszaleć na skuterach wodnych lub trochę spokojniej, popłynąć tramwajem wodnym „Koszałek” do Koszalina, bądź do centrum Mielna. Co więcej, Jamno wyjdzie naprzeciw także oczekiwaniom miłośników wędkarstwa – aż roi się tu m.in. od węgorzy, szczupaków, sandaczy i leszczy.

Położenie działek w prestiżowej i spokojnej dzielnicy nadmorskiego kurortu Mielno, pomiędzy morzem i jeziorem, pośrodku lasu sprawia, że jest to najbardziej wyjątkowa lokalizacja na polskim wybrzeżu. Tu zrealizujesz swoje marzenia o beztroskim, spokojnym wypoczynku z dala od zgiełku ludzkiego – zapewnia Bartosz Antos, pomysłodawca www.mielnomarina.pl.

Moc atrakcji i pewny zysk

To tutaj, czyli na mierzei, przeprowadzisz także intratne inwestycje, które zadbają o zabezpieczenie przyszłości finansowej – nie tylko Twoje, ale także i Twoich bliskich! Wszystko za sprawą wspaniałej lokalizacji, czyli usytuowania działek w bliskim sąsiedztwie jednego z najpopularniejszych nadmorskich kurortów Mielna oraz Jeziora Jamno z bogatą ofertą sportów wodnych – mówi Bartosz Antos z portalu www.mielnomarina.pl.

Mielno to jeden z najbardziej znanych polskich kurortów, który rocznie odwiedzany jest przez miliony turystów (szacuje się, że ponad 9 mln) – ze względu na urzekającą plażę oraz imponującą, biegnącą wzdłuż niej, promenadę spacerową. Co więcej, Mielno nieustannie się rozwija (czym przyciąga zarówno turystów, jak i inwestorów). W styczniu 2017 r. uzyskało ono status miasta, co umożliwiło m.in. staranie się o dodatkowe pieniądze i korzystanie z unijnych  programów przez lokalnych przedsiębiorców.

Jak konkretnie wygląda zysk z inwestycji w Mielno Marina by Saveinvest? Zgodnie z danymi sporządzonymi przez profesjonalnego operatora zarządzającego pokojami hotelowymi i apartamentowcami, przy zakupie małej działki, na której postawiony zostanie domek wakacyjny możemy liczyć na zysk wynoszący 32 481 zł w skali roku. Stopa rentowności inwestycji wynosi 5.5 proc, a kosz wynajmu naszego domku w sezonie wyniesie nawet 555 zł!

Mielno Marina by Saveinvest  oferuje także możliwość nabycia większy działek – z frontowym widokiem na piękne jezioro. Na takiej działce inwestor może zdecydować się na budowę aż 4 apartamentów wakacyjnych. Oznacza to, że prognozowany zysk w skali roku wyniesie aż 105 951 zł, a koszt wynajmu w sezonie za cały kompleks apartamentów szacowany jest na 2 032 zł.

Mielno Marina by Saveinvest to możliwość spełnienia marzeń o rodzinnym wypoczynku, poczuciu bezpieczeństwa i luksusu, a przede wszystkim świetna okazja na bezpieczną i zyskowną inwestycję, która zadba o przyszłość finansową całej Twojej rodziny!

Bartosz Antos

Wiceprezes Saveinvest