3 rzeczy, które warto wiedzieć o działkach w górach

Własny kawałek ziemi w górach to prestiż i olbrzymie możliwości jej wykorzystywania nie tylko w sezonie zimowym – od terenu pod inwestycję po prywatne miejsce gwarantujące niezakłócony wypoczynek. 3 rzeczy, które warto wiedzieć o działkach w górach wymieni Robert Tomaszewski z portalu www.dzialkiwgorach.pl.

1. Góry idealne na zimę i na lato – dla każdego!

O tym, że działki w górach idealnie sprawdzą się w zimie nie trzeba nikogo przekonywać. Ale czy będą odpowiednie „poza sezonem”?  Wypoczynek w górach kojarzy się nam głownie z szaleństwem na stokach. Warto mieć też na uwadze, że takie rejony, ze względu na bogatą ofertę atrakcji turystycznych, świetnie sprawdzą się także w lecie. Mnóstwo malowniczych pieszych szlaków, trasy rowerowe (dla wytrwałych i początkujących),  baseny, korty tenisowe czy boiska wielofunkcyjne to tylko kilka z wielu dostępnych opcji, dla osób pragnących aktywnego wypoczynku. Dodatkowo liczne zabytki, muzea czy inne ośrodki edukacyjne pozwolą nam zapoznać się z kulturą regionu i poznać folklor „od podszewki”. Z kolei tym pragnącym przede wszystkim relaksu i odpoczynku do gustu z pewnością przypadną ekskluzywne strefy spa czy miejsca uzdrowiskowe – pamiętajmy o dobroczynnym górskim klimacie i jego niezwykłym wpływie na nasz organizm.

Aktywny wypoczynek, niezakłócony relaks, piękne widoki i orzeźwiające powietrze…czego chcieć więcej?

1. Od beztroskiego wypoczynku po udaną inwestycję

Posiadanie własnej działki w górach daje jej właścicielowi wiele dalszych możliwości. Może zdecydować się na budowę niewielkiego domku rekreacyjnego (lub domu całorocznego) i cieszyć się wszystkimi atrakcjami, jakie oferują góry, kiedy tylko tego zapragnie. Nasz własny kawałek ziemi będzie tylko do naszej dyspozycji i każdy urlop spędzać będziemy beztrosko, bo u siebie, na własnych warunkach. Budowa domku rekreacyjnego to także wspaniałe rozwiązanie inwestycyjne – jego wynajmowanie turystom może okazać się niezwykle intratne. Nasza działka w górach oprócz relaksu, wypoczynku i radości może dostarczyć nam także sporych zysków – podkreśla Robert Tomaszewski z portalu www.dzialkiwgorach.pl. Jeśli w przyszłości będziemy chcieli odsprzedać nieruchomość – także tu możemy oczekiwać sporych zysków, ponieważ tylko grunty rolne w ciągu ostatnich 12 lat zyskały na wartości aż 617%!

1. Działki w górach – bezpieczeństwo dla Ciebie i Twojej rodziny!

65,6 proc. Polaków wyraziło przekonanie, zgodnie z którym najlepszym zabezpieczeniem finansowym na przyszłość jest posiadanie nieruchomości (źródło: Badanie Homo Homini). Działka w atrakcyjnej lokalizacji, oprócz radości z jej posiadania, dostarczy także satysfakcjonujących zysków. Jak widać, zadba również o zabezpieczenie przyszłości finansowej. Zainwestowanie w działkę w górach jest prostsze niż Ci się wydaje, a co więcej, można kupić ją na bardzo dogodnych warunkach. Grunt to zysk to nowatorska metoda inwestowania, w której przyszli właściciele nabywają na własność starannie wyselekcjonowany grunt rolny o dużym potencjale wzrostu – na raty, bez odsetek i bez banków. Miesięczne, nieoprocentowane wpłaty wynoszą 500 zł. Z wybranej działki w górach można korzystać już od pierwszej wpłaty – inwestujemy bowiem w namacalne dobro, w konkretny kawałek ziemi, a nie przykładowo w fundusz inwestujący w nieruchomości. W okresie, kiedy działka jest „spłacana” to wykwalifikowani fachowcy zajmują się jej przekształceniem i uzbrojeniem, co jeszcze bardziej podnosi jej wartość. Bezpieczeństwo transakcji gwarantuje podpisanie aktu notarialnego, możliwość wglądu do księgi wieczystej oraz porady specjalistów na każdym etapie inwestycji. Czas spłaty wynosi, nie jak przykładowo przy kredycie hipotecznym 30 lat, ale 5 – 7 lat. Istnieje także możliwość zawieszania składek, co jest zapisane w umowie. Do nabycia atrakcyjnej działki w górach na wyjątkowych warunkach opisanych powyżej nie są wymagane żadne zaświadczenia o zarobkach, ponieważ zabezpieczeniem zapłaty jest sprzedawana działka.

Posiadanie kawałka ziemi w górach to nieograniczone możliwości, prestiż, który przynosi stabilne zyski i znakomite zabezpieczenie na przyszłość dla całej Twojej rodziny!

Robert Tomaszewski
    Prezes Saveinvest